ТекстФотогалерија
23.02.2017

ВОЈНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НА „3. ЗИМСКИМ СВЕТСКИМ ВОЈНИМ ИГРАМА“После спроведених припрема на Копаонику и Покљуки у Републици Словенији, војна репрезентација Републике Србије у скијању је јуче стигла у Сочи, Руска Федерација, где ће учествовати на „3. зимским светским војним играма“, незваничној зимској војној олимпијади.

Зимске светске војне игре су мулти спортски догађај који се организује једном у четири године за спортисте у оружаним снагама. Након Аосте (Република Италија) 2010 године и Ансија (Република Француска) 2013 године, Сочи ће бити домаћин „3. зимским светским војним играма", од 22. до 28. фебруара 2017. године.

Иницијатор наведеног такмичења је Међународни савет за војне спортове (СISМ), који је највећа спортска организација после Међународног олимпијског комитета и Међународне
универзитетске спортске федерације, а организатор Игара је Министарство одбране Руске Федерације.

Спортски програм „3. Зимских светских војних игара“ укључује  седам спортова: биатлон, cross-country скијање, алпско скијање, ски-орјентиринг, пењање на стени (у дворани), кратке стазе и ски-планинарење.

Након топлог дочека од стране домаћина на аеродрому у Сочију и смештаја у хотелима у олимпијском насељу „Роса плато“, чланови наше репрезентације су почели са тренинзима за наступ у слалому и cross-country скијању на овом такмичењу.

У идеалним условима које пружа ски центар у Сочију, у наредних седам дана наши такмичари у алпским и нордијским дисциплинама ће одмерити снаге са такмичарима земље домаћина, Кине, Италије, Финске, Шпаније, Француске, Бугарске, Пакистана, Грчке, Либана, Словеније и из других земаља учесница овог такмичења.