ТекстФотогалерија
28.04.2017

Наташа Ћулафић из Гарде трећа на 30. Београдском маратонуВише од 250 припадника Министарства одбране и Војске Србије, представника свих организационих целина и састава, од чега 151 са Војне академије, учествовало је на данашњем, 30. Београдском маратону.
 
Најбољи резултат међу њима постигла је Наташа Ћулафић, припадница Гарде, која је освојила треће место , петрчавши 42 километра и 195 метара за минут и који секунд преко 3 сата.  У конкуренцији жена, у времену 2:37.59, победила је наша искусна атлетичарка Оливера Јевтић, док је друго место заузела, такође домаћа такмичарка, Теодора Симовић.
 
Сви кадети Војне академије, по времену идеалном за трчање, успели су да заврше трке у својим конкуренцијама, шест њих у "великој трци".
 
Победник јубиларног 30. Београдског маратона у мушкој конкуренцији је Кенијац Стивен Катам који је постао и рекордер нове стазе српске престонице, временом  2:21.11, док је друго место припало нашем атлетичару Дарку Живановићу (2:29.40), а треће Кенијцу Кенедију Кипруту Маеу  ( 2:33.40)
 
Победник међу полумаратонцима је  Дарио Ивановски из Македоније, временом 1:10.00,  други је Велимир Бајовић, а трећи Марко Ранковић, док је у конкуренцији полумаратонки прва на циљ стигла црногорска атлетичарка Слађана Перуновић, друга је Пољакиња Наталија Грац, а трећа Александра Маринков.
 
Овогодишњи промотери трке, у којој су учестовале и многе јавне личности, биле су легенде светске атлетике Роза Мота, Галина Чистјакова, Боб Бимон, Ласе Вирен, Мајк Пауел, Кевин Јанг и Хавијер Сотомајор