ТекстФотогалерија
31.05.2017

Војна репрезентација Републике Србије у футсалу трећа на 9. CISM Футсал купу за мирФутсал репрезентација Министарства одбране и Војске Србије заузела је треће место на “9. CISM FUTSAL CUP FOR PEACE”, који је одржан у Постојни, у Републици Словенији, од 22. до 26. маја 2017. године. Организатор овогодишњег турнира било је Министарство одбране Републике Словеније под покровитељством Међународног савета за војне спортове (CISM) и ФИФА.

У утакмици за треће место наша репрезентација била је боља од репрезентације Црне Горе, а победник турнира је екипа Босне и Херцеговине, која је у финалној утакмици победила репрезентацију Републике Хрватске. У укупном пласману екипа Републике Словеније заузела је пето место, док су такмичари из Македоније заузели шесто место.

Пехаре и медаље екипама учесницама турнира уручили су генерални секретар Међународног савета за војне спортове (CISM) пуковник Дора Мамби Коита и представници Оружаних снага Републике Словеније.

Овогодишњим издањем турнира наставио се други круг организације „Футсал купа за мир“ у коме учествује свих шест земаља бивше СФР Југославије, а домаћин футсал турнира 2018. године биће Црна Гора.