ТекстФотогалерија
12.06.2017

Припадници Војске Србије на првенству Балкана у планинском трчањуПрипадници Војске Србије, у саставу репрезентације Републике Србије, учествовали су на 9. превенству Балкана у планинском трчању, у бугарском граду Тетевену.
 


Србију је на такмичењу представљало осам такмичара (две јуниорке, три јуниора, две сениорке и један сениор), у пратњи Лауре Лукић, тренера и потпоручника Горана Чегара, вође делегације.

У саставу репрезентације Србије из Војске Србије учествовали су професионални војник Ђуро Бордељ из састава Прве бригаде Копнене војске, поручник Невена Јовановић из батаљона Војне полиције "Кобре" и војни службеник Ксенија Бубњевић из Војне академије.
 
Поручник Невена Јовановић освојила је бронзану медаљу, у конкуренцији 16 такмичарки из пет држава, које су савлађивале стазу од 8,6 километара, са висинском разликом од +870/-870 метара. Професионални војник Ђуро Бордељ је стазу од 12,9 километара (са висинском разликом од +870/-870 метара) прошао као тринаести, а војни службеник Ксенија Бубњевић је била једанаеста.
 


Поручник Јовановић је овим успехом испунила норму за учешће на Првенству Европе које се одржава ове године у Словенији.