11.07.2017

8. CISM летњи Тренинг камп “Копаоник 2017” отпочео са радом На 51. Скијашком полигону „Копаоник“, од 09. јула 2017. године, отпочео је са радом 8. CISM  летњи Тренинг камп Копаоник 2017, који ће трајати до 07. августа 2017. године.

У прелепом амбијенту Копаоника и у идеалним условима које пружа 51. Скијашки полигон „Копаоник“, у наредне четири недеље реализоваће се тренинзи у спортским дисциплинама оријентиринг, борење, војни пентатлон, атлетика и футсал за жене, у којима ће се чланови војних репрезентација припремати за наступе на предстојећим војним спортским такмичењима у земљи и иностранству.

У завршној фази реализације Тренинг кампа у периоду од 03. до 07. августа 2017. године, одржаће се „7. CISM  Челенџ куп у планинском трчању“ у којем се поред чланова репрезентације МО и ВС очекује учешће екипа Оружаних снага Босне и Херцеговине, Румуније, Словеније, Црне Горе и Пољске.

Организатор тренинг кампа је Министарство одбране и Војска Србије, техничку организацију пружа Делегација Републике Србије при CISM , а у суорганизацију активности укључене су локалне самоуправе Рашка, Брус и Лепосавић, као и Национални парк „Копаоник“, МК Mountain resort, ЈП „Скијалишта Србије“.