ТекстФотогалерија
13.07.2017

ОТПОЧЕЛО ТАКМИЧЕЊЕ У ОРИЈЕНТИРИНГУ „КОПАОНИК ОПЕН 2017“ Успешан старт припадника Министарства одбране и Војске Србије На Копаонику је у предивном природном амбијенту стартовало петодневно традиционално међународно такмичење у оријентирингу  “КОПАОНИК ОПЕН 2017“ у којем учествује око 300 такмичара и такмичарки из 15-так европских држава, међу којима се налази и девет припадника Министарства одбране и Војске Србије учесника 8. CISM тренинг кампа „Копаоник 2017“.

У стартним тркама на класичној и средњој дистанци успешан наступ имали су наши такмичари, међу којима је тренутно најуспешнији капетан Жељко Ћорић из РВиПВО који заузима друго место у свеукупном пласману после два од пет такмичарских дана.

Поред капетана Жељка Ћорића, добре резултате остварили су и капетан Дејан Поповић, капетан Синиша Савић, мајор Марко Марјановић, потпоручник Миљана Митровић, старији водник прве класе Огњен Лазић, кадет Ђорђе Андрић и ученици Војне гимназије Андрија Тепић и Алекса Маринковић.

Наше такмичаре сутра очекује наступ у спринт дисциплини, и у штафети, док ће у суботу наступити на средњој дистанци која се бодује за светску ранг листу, последња трка је у недељу која се бодује за Првенство Србије у комбинацијама.

Укупан пласман целокупног такмичења одредиће се након последње дисциплине, када ће бити одржана церемонија проглашења најуспешнијих.

По завршетку такмичења, одржаће се петодневни заједнички оријентиринг тренинг камп у којем ће заједно тренирати и размењивати искуства чланови Оријентиринг клуба Јасенице Смедеревска Паланка и оријентирци из МО и ВС.

Организатор оријентиринг такмичења „Копаоник ОПЕН 2017“ је Оријентиринг савез Србије, Спортско друштво„Јасеница“, подршку реализацији пружају Министарство одбране и Војска Србије и Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM.