ТекстФотогалерија
17.07.2017

ЗАВРШЕНО ТАКМИЧЕЊЕ У ОРИЈЕНТИРИНГУ „КОПАОНИК ОПЕН 2017“ Успешан наступ припадника МО и ВС, бронзана медаља за кп Жељка ЋорићаНа Копаонику је данашњом трком на дугој дистанци завршено међународно петодневно такмичење у оријентирингу „Копаоник ОПЕН 2017“, на којем је наступило око 300 такмичара и такмичарки из 15-так земаља.

Успешан наступ имали су припадници Министарства одбране и Војске Србије, учесници 8. CISM Тренинг кампа „Копаоник 2017“. Најбољи резултат остварио је капетан Жељко Ћорић из РВиПВО који је у елитној категорији освојио бронзано одличје иза такмичара из Белгије и Турске, капетан Синиша Савић из КоВ заузео је одлично шесто место, док је капетан Дејан Поповић из РВиПВО био осмопласирани.

Поред горе наведених, одличне наступе имали су и остали припадници МО и ВС, од којих се издвајају прво место, потпоручника Миљане Митровић из КоВ, треће место старијег водника прве класе Огњена Лазића из КоВ и седмо место мајора Марка Марјановића из Војне гимназије у другој по квалитету сениорској категорији.

На такмичењу су наступили и остварили добре резултате кадет Војне академије Ђорђе Андрић и ученици Војне гимназије Алекса Маринковић и Андрија Тепић.

У оквиру спортске манифестације „Копаоник ОПЕН“ одржано је такмичење КУП Рашке у оријентирингу у дисциплини микс штафета, где је екипа МО и ВС у саставу кп Синиша Савић и пт Миљана Митровић заузела четврто место и била најбоље пласирана штафета из Републике Србије.

На такмичењу су наступили и представници МО и ВС који се не налазе на CISM тренинг кампу и остварили су запажене резултате: кaпетан Слободан Ивковић из бВП с/н „Кобре“ заузео је седмо место у елитној категорији, мајор Милован Милић из КоВ освојио је четврто место у трци која се бодовала за Првенство Србије у комбинацији,  док је капетан Блажо Максимовић из РВиПВО остварио најбољи резулат у дисциплини спринт освојивши друго место.

По завршетку такмичења учесници 8.CISM тренинг кампа Копаоник 2017 од 17. до 21. јула 2017. године,  у сарадњи са Оријентиринг Савезом Србије и СД Јасеница, реализују едукативни тренинг камп у оријентирингу.

Учеснике тренинг кампа и такмичења у оријентирингу обишао је Шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM бригадни генерал Синиша Радовић.