26.07.2017

8. CISM тренинг камп „КОПАОНИК 2017“ Војни спортисти подижу форму на КопаоникуНа Копаонику је у току реализација 8. CISM тренинг кампа „Копаоник 2017“, у чијем раду учествују војни спортисти из Министарства одбране и Војске Србије у атлетици, војном пенатлону, оријентирингу, борењу (џудо, бокс, кик-бокс) и футсалу-жене. Тренинг камп се реализује на 51. СП Копаоник у периоду од 09. јула до 07. августа 2017. године.

У првом делу тренинг кампа војни оријентирци имали су успешан наступ на међународном такмичењу у оријентирингу„Копаоник ОПЕН 2017“, након чега је у сарадњи са СД „Јасеница“ реализован петодневни едукативни оријентиринг тренинг камп.

Током реализације активности, осим свакоденвних тренинга, организована су и два стручна предавања од стране стручњака са ВМА, проф. др Соње Радаковић и др потпуковника Николе Чикириза, који су војне спортисте упознали са методама оправка у тренажном процесу и исхраном спортиста.

На крају реализације кампа од 04. до 06. августа 2017. године, биће одржано такмичење 7. CISM Челенџ куп у планинском трчању „Копаоник 2017“, у којем ће поред екипе домаћина, учествовати и екипе Оружаних снага Румуније, Пољске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.

Учеснике тренинг кампа и такмичења 15. јула 2017. године обишао је Шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM бригадни генерал Синиша Радовић.

Организатори кампа су Министарство одбране и Војска Србије, технички организатор је Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM. Реализацију тренинг кампа и такмичења подржали су Општине Рашка, Брус и Лепосавић, МК Ресорт, ЈП Скијалишта Србије, НП Копаоник, Атлетски савез Србије и СД „Јасеница“.

photoФОТОГАЛЕРИЈА