11.09.2017

Одржан „7. CISM Челенџ куп у планинском трчању – Копаоник 2017“Десетар Војске Србије Наташа Ћулафић освојила је прво место у женској појединачној конкуренцији на „7. CISM Челенџ купу у планинском трчању“, који је данас одржан на Копаонику. Изузетно јака конкуренција и идеални услови које пружа српска планинска лепотица Копаоник за реализацију такмичења ове врсте, допринели су да се постигну квалитетни резултати. На такмичењу су наступиле војне екипе из седам земаља а поред мушке и женске екипе Војске Србије, учествовале су екипе из Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Словеније, Румуније и Пољске.
 
У женској појединачној конкуренцији, на стази у дужини од 6.000 метара, и друго место припало је такмичарки из Србије - војном службенику Ксенији Бубњевић, док је бронзано одличје освојила Елена Моага из Румуније. Трећа представница Републике Србије на такмичењу, десетар Мариана Чегар Лукић, освојила је пето место.

У екипном поретку код жена прво место освојила је екипа оружаних снага Србије, друго место заузела је екипа оружаних снага Румуније, бронзано одличје освојила је екипа оружаних снага Пољске.
 
У појединачној конкуренцији код мушкараца, на стази у дужини од 8.800 метара, прва три места освојили су представници оружаних снага Румуније, војници Каталин Атанасоие, Јонут Бетеј и Мариус Буска. Најуспешнији члан репрезентације Србије био је разводник Ђуро Борбељ који је освојио четврто место, док су десетар Мирослав Марковић, десетар Мирко Станковић и водник Бојан Драгојловић освојили седмо, једанаесто и тринаесто место.

У екипном поретку мушке конкуренције најуспешнија је била екипа оружаних снага Румуније, вицешампионска екипа је екипа Србије, док је треће место и бронзано одличје освојила екипа оружаних снага Пољске.
 
У пласману нација где су сабирани пласмани најуспешнија три такмичара и две такмичарке победила је Румунија, друго место освојила је Србија, док је треће место заузела Пољска.
 
Пехаре су најуспешнијим такмичарима уручили прослављени српски атлетичари Вера Николић, промотер такмичења и Драган Здравковић.
 
Организатор 7. CISM Челенџ купа у планинском трчању су Министартсво одбране и Војска Србије, техничку реализацију вршила је Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM уз подршку локалних самоуправа Рашке и Бруса, МК Ресорта, НП Копаоник, ЈП Скијалишта Србије и Атлетског савеза Србије.
 

photoФОТОГАЛЕРИЈА