25.10.2017

Велики успех војних спортиста на 25.Новосадском маратонуПрипадници Министарства одбране и Војске Србије учествовали су на 25. Новосадском маратону, у конкуренцији више од 1.000 такмичара из 25 земаља и са свих континената, и остварили  велики успех.

У трци 25 километара за жене прво место освојила је професионални војник Наташа Ћулафић из Гарде Војске Србије, док је у трци на 10,5 км победила војни службеник Ивана Петровић из Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

 У трци Штафетни маратон у мешовитој конкуренцији екипа Специјалне бригаде Копнене војске освојила је друго место док је екипи РВиПВО припало треће место.

Поред ових сјајних резултата, потпуковник Ненад Милосављевић из Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије, заузео је четврто место у укупном пласману у маратонској трци, која је уједно представљала и првенство Србије.

Такође, војни службеник Ксенија Бубњевић са Војне академије заузела је друго место у маратонској трци у женској конкуренцији и освојила титулу вицешампиона у првенству Србије.