25.10.2017

Европска конференција CISM у Никозији (Р. Кипар)У Републици Кипар, у граду Никозија, од 23. до 26. октобра 2017. године одржана је Европска конференција CISM, на којој су учествовали шефови Делегација и делегати из 30 земаља чланица Међународног комитета за војне спортове (CISM) из Европе.

На конференцији су исказане актуелне одлуке Борда директора
CISM и извршена је анализа рада CISM спортских комитета у 2017. години. Такође, разматрана су питања у вези функционалних промена радних тела у CISM Европа и извршена је анализа реализованих активности и задатака који предстоје у наредном периоду. Поред овога, анализирана је организација 3. светских војних кадетских игара, које ће бити одржане у Индонезији, од 28.04. до 06.05.2018. године и разматран је Календар CISM активности за период 2018. – 2019.

Републику Србију на Европској конференцији CISM 2017 представљао је бригадни генерал Синиша Радовић – шеф Делегације Републике Србије при CISM. Бригадни генерал Синиша Радовић се током конференције састао са министром одбране Републике Кипар, господином Кристифоросом Фокаидесом и одржао је састанке са председником CISM спорског комитета за стрељаштво, швајцарским пуковником Бруном Волфенсгергером и представницима Делегација земаља из окружења у вези организације Првог регионалног купа у стрељаштву у 2018. години.