22.12.2017

Припрема кадета за наступ на „3.CISM светским кадетским играма“ у ИндонезијиШеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM), бригадни генерал Синиша Радовић, са сарадницима, одржао је 20. децембра 2017. године у просторијама Спортског центра Војне академије Универзитета одбране, координациони састанак са кадетима Војне академије – потенцијалним кандидатима за учешће на „3. CISM светским кадетским играма“, које се од 28. априла до 6. маја 2018. године одржавају у Републици Индонезији. Састанку су присуствовали и руководиоци спотских секција Војне академије у дисципинама: атлетика, стрељаштво, пливање, оријентиринг и војни пентатлон, чији би чланови-кадети, након спроведених припрема и селекције, учестовали на наведеним кадетским играма.

На координационом састанку су усаглашени садржаји предстојећих припрема кадета и конкретизоване обавезе руководиоца спортских секција Војне академије у организацији и реализацији непосредних припрема кадета за учешће на овом престижном такмичењу и истакнута је потреба за проналажењем одговарајућих решења у пружању помоћи у припремама и такмичењима кадета по спортским дисциплинама до одласка на „3. CISM светским кадетским играма“.

Светске кадетске игре су најзначајнији кадетски спортски догађај (ранга Универзијаде) који се одржава сваке четврте године. На предстојећим играма, трећим по реду, у Магелангу и Јогиакарти (Република Индонезија), очекује се преко 2.000 кадета-спортиста и чланова делегације из више од 60 земаља. Нашој земљи је ово друго учешће на том престижном спортском кадетском првенству.