ТекстФотогалерија
25.01.2018

Унапређење сарадње са Олимпијским комитетом СрбијеНачелник Кабинета министра одбране, уједно шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM), бригадни генерал Синиша Радовић састао се данас са председником Олимпијског комитета Србије Божидаром Маљковићем, у просторијама Олимпијског комитета Србије.
На састанку је било речи о наставку и унапређењу сарадње Министарства одбране и Војске Србије са Олимпијским комитетом Србије и заједничким активностима у области спорта те о могућим областима и облицима даље међусобне сарадње.
Покренута је иницијатива о заједничким активностима на спровођењу програма Олимпијског комитета Србије „Каријера после спорта“, где би врхунски спортисти били ангажовани у Министарству одбране и Војсци Србије. Такође, разматрана је и иницијатива о избору и проглашењу најбољег спортисте и најбоље спортске екипе Министарства одбране и Војске Србије у олимпијским спортовима, под окриљем Олимпијског комитета Србије.
На данашњем састанку истакнута је и потреба за даљим унапређењем и продубљивањем традиционално добре вишегодишње сарадње, као и за наставком подршке Олимпијског комитета Србије развоју спорта у Војсци Србије.